mandag 21. juni 2010

Miss Fjeldhus entrer blogger-verdenen

Inspirert av Gasellene og puffet av husbonden som kan IT, har jeg endelig fått tastaturet i sving for å opprette en blogg! Barn nummer to kommer straks og jeg har drevet iherdig redebygging den siste tiden. Dette har først og fremst dreid seg om å renske ut av diverse kott og skap, skuffer, esker, loft og kjeller, for så å gå til innkjøp av ymse oppbevaringsdingser. Ordning og reda! Nå er det tid for å sitte ned å nyte pelargoniane mine - de eneste blomstene jeg virkelig får til å trives. Kjøpte to av typen Dronning Ingrid i fjor og har fått en ekte Mårbakka av en venninne, som etter overvintring så skikkelig stusslige ut i våres, men som etter å ha fått ny jord og blitt hardt beskåret, nå blomstrer som aldri før i selskap med ivrige stiklinger i den solfylte glassverandanen. Herlig!

Sommeren er ikke bare blomstrende gleder. Blåmeisungen som skulle ta sin første flytur fra fuglekassa på garasjen endte rett i plattingen og skadet en vinge. Jeg la den forsiktig i en eske for å vise prinsen min da han kom fra barnehagen. Desverre var den død og det ble umiddelbart krevd at begravelse skulle avholdes for stakkarn, med dypt hull, skilt og blomster. Prinsen fikk litt sagehjelp av husbonden og dikterte hva der skulle stå. Alle i familien måtte ta ærbødigst farvel og prinsen lot seg ikke avspise med plukkede blomster - her skulle plantes noe varig! Husfrua måtte pent ofre noen av stemorsblomstene fra inngangspartiet, som så ble grundig vannet. Et par dager senere hadde ytterligere to blåmeisunger lidd samme skjebne fra garasjeveggen, og ble selvsagt begravd sammen med den første. Tror vi må flytte den kassa eller utstyre den med en øvepinne til neste år.

2 kommentarer:

  1. He he he he...jeg ler av den "gravsteinen".Mye rart som står på sånne gravsteiner, men "ha en fin dag" har jeg aldri sett før, he he he.Stakkars små fuglebarna, bare deiser ut av redet.Risikosport å bygge heim så langt over bakken altså, samme som om vi skulle hatt sengen stående midt på E6 jo!Så artig at du er i gang med bloggen, rart hva man får tid til på sånne overtidsdager:) Husker at jeg syntes det føltes som "ekstra" tid.

    SvarSlett
  2. Gratulerer med ny blogg! Gleder meg til å følge enda mer med på dere ;)

    SvarSlett