søndag 16. januar 2011

Anbefaling: Kjæreste-tur til Tallin!

Godt nytt år i Bloggeverden! Har vært en laaang pause herfra nå med juleforberedelser og julefeiring ispedd ymse sykdomsperioder. Helt naturstridig at vi småbarnsforeldre må holde alle hjulene i gang gjennom den mørkeste og kaldeste perioden mens bakterier og virus stadig prøver å kjøre kjepper i hjula!!! Hva er vitsen med sommertid når man har overskudd, trenger lite søvn og dagene er laaaange? Jeg slår et slag for vintertid, vinterdvale eller veeeeeeldig lang vinterferie!

Mange koselige gater i gamlebyen

 Vel, nok sutring.


Fiffig navn på den lengste gata i gamlebyen gitt......
(nei, sånn humor går aldri av moten! :o)
Vi besøkte Tallin før jul, så jeg må bare tipse om denne sjarmerende og hyggelige byen å besøke. Jeg fikk bursdagsgave av den snille husbonden min; kjærste-kose-spa-tur. Vi bodde på Tallink hotellet rett ved gamlebyen og hotellet har det som trengs for å kose seg:

- bassengområde med bar
Spa-hotellets badeområde
- ymse typer badstuer
- ett rom med varme marmorplater til å ligge på
- spa-avdeling med deilige behandlinger
- restaurant med god mat
- gangavstand til Tallins autentiske gamleby
...og alt dette til ca.halvparten av norske priser!

Jeg lurte på om det virkelig går ann å kose seg i hjel der jeg lå på en benk med hode ned i et hull. En dame som ikke sa noen ting masserte ryggen med varme lavasteiner. Kroppen var så avslappa at jeg måtte ta meg sammen for ikke å begynne å sikle. Føttene var smurt inn med noe oljegreier og pakka inn. I det fjerne sang et kirkekor "Ave Maria". Halleluja!
Julemarked på torget i gamlebyen

Votter på votter på votter
Vi ruslet rundt i gatene i gamlebyen og besøkte julemarkedet på torget mens Kong Vinter rev oss i kjakene. Skikkelig julestemning! Mange søte butikker og boder med husflidsprodukter langt fra taki soouvernier. Ull, tre, lin........vevet, strikket, heklet, tovet......her var det mye fint damer! Jeg som mest forventa å finne harry souvernier, men istedet mange hyggelige kafeer og søte butikker med skikkelig husflidsting.
Den utrolig fine lua som kusina mi (alias barnevakten) fikk

Strikket og tovet og heklet og med pels og .....
Jeg anbefaler en tur til Tallin på det varmeste!

3 kommentarer:

 1. Der kom reisebrevet ja!Herlig Blixen, det var et kjempefint innlegg:)He he he, jeg lurer på hvor mange som har tatt bilder av det gateskiltet opp igjennom tidene, ikke så rent få tipper jeg!Blir aldri for voksen for sånn humor.Litt sånn Beavis And Butthead:D
  Fine bilder fra det som ser ut til å være en kjempefin by, dit vil jeg også dra!
  Vi sees i kveld:)

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Så kjekt med et nytt innlegg herfra da :o)

  Ser ut så dåkke har hatt ein fortreffelig tur jammen! Har aldri vore der, men fekk skikkelig lyst.

  Håpe alt står bra te i Fjeldhusheimen, sånn ellers og :o)

  SvarSlett