mandag 8. november 2010

Vågal tapetsering

Jeg har jo begynt å lukte litt på retrostilen...
og det mangler farger og liv i stua.......
og en gapende nisje etter en igjensnekra døråpning mellom stue og kjøkken trengte noe.....

Dørnisja FØR
Etter å ha blitt eksponert for retrotapeter nesten ukentlig i andregaselleheimen over flere år, hadde jeg modnet og fikk lyst til å tapetsere nisja i stua med retrotapet.
I tillegg til å ha høy terskel for å komme i gang med prosjekter, mangler jeg snekre-, sage- og tapetseringsevner, men heldigvis er andregasellen og jeg på hver vår ende av denne praktiske skalaen, så nylig tok jeg motet til meg og spurte:
"Du atte kunne du ikke komme hjem til meg en dag? ........kanskje ta med litt tapet og sånn stikksag eller hva man nå trenger og hjelpe meg med å tapetsere nisja i stua?".
Snille andregasellen nølte ikke med å stille opp: "Ja! Jeg kan hjelpe deg! Kult!".
Hun lurte på om ikke husbonden min skulle involveres i planene først, men jeg var høyst usikker på hva han skulle synes om retrotapet.
Jeg tok sjansen på tilgivelse fremfor tillatelse.

En drittværsdag satte vi i gang mens husbonden var på jobb. Vel, vi og vi....andregasellen ledet an, mens jeg  i beste fall kunne kalles håndtlanger, kanksje mer riktig å si tilskuer. Er skikkelig bortskjemt med en husbonde som kan det meste, så da blir jeg bra usikker når det kommer til å fikse sånt, men andregasellen satte meg i sving med sparkling og tapetklipping. Litt fort i svingene gikk det, men jeg hadde bare helhetsinntrykket som mål og ikke detaljene.......


Dørnisja ETTER

Fornøyd med det dagen hadde brakt ventet jeg spent på at husbonden skulle komme hjem.
Det første han gjorde var å komme med grøsselyder ved synet av retrotapeten.
Så begynte han å gå arbeidet etter i sømmene....og da er det ikke lurt å ha droppa DETALJENE!
"Hvorfor har du ikke tapetsert helt ned til gulvet?"
"Sofaen skal jo stå foran! Ingen vits i å sløse med tapeten"
"Hva om vi skal selge en dag?!"
Deretter fulgte kommentarer på feste av hyller og mangel på akryl. Jeg hadde mest lyst til å rive ned det hele..

Husbonden satt betenkt i stua en stund, så sukket han og begynte å vandre mellom stua og verkstedet i garasjen. Den ene gangen med målebånd, så med nye planker, så med vater..
Det ble som så mye annet i ekteskapet: et kompromiss. Jeg fikk beholde retrotapeten, mens husbonden fikk sette sitt preg og gjøre detaljene ordentlig.

Nå har roen senket seg i stua og både husfrua og husbonden er riktig så fornøyde med nisja si gett!
Ha en riktig så fin novemberuke folkens!

7 kommentarer:

 1. Kan ikkje forstå at en kan værr aent enn fornøyd med den nisja der!!! :o)
  Imponert!
  E tak i Andregasellen ja forstår eg :o)

  SvarSlett
 2. Artig at me kommenterte hos kvarandre med 1 minutts mellomrom faktisk ser eg :o)

  Takk for hilsen, og ja; var ikkje den kjolen kul?

  SvarSlett
 3. Det ble enda finere med den panelen synes jeg!!Ble prikken over I-en jo!!Det uthever jo bare den fine tapeten synes jeg:)
  Dærsken altså, synes det gjorde seg SÅ bra i stua deres!!!
  Klem!

  SvarSlett
 4. WOW! Det ble kjempefint! Du var skikkelig modig som 1) satset på tilgivelse fremfor tillatelse 2) klasket opp retrotapet. Gjetter du er en "gammel" nostalgiker som meg. Jeg snuser også litt på retrostilen, blir så inspirert av alle de flinke bloggerne. Kjenner jeg begynner å bli litt lei "shabby chic - alt er hvitt-stilen". Lurt å gjøre som deg, retro i små doser, det ble nydelig! Kanskje jeg også må booke inn Andregasellen :)

  Ha en nydelig dag :))

  SvarSlett
 5. Wow, wow, wow!!!
  Kjempefint!!! Det ble helt knall! Du har gjort som jeg pleier denne gangen ser jeg...satset på tilgivelse:) Det er jo ikke akkurat sånn at du har revet en vegg eller gulvet på kjøkkenet for den saks skyld:) Dette kan dere jo enkelt endre hvis dere blir lei! Men det satser jeg på at du ikke blir på en stund for nisja ble helt utrolig bra!!
  Klem

  SvarSlett
 6. Det ble kanonbra! Og mannen din burde prise seg lykkelig over slik en driftig kåna, og ikke minst driftig kåna-venninne! Øker verdien ved eventuelle fremtidige salg, den der, virkelig fremsynt av deg. ;) Dere kan nårsomhelst få komme og tapetsere noe hos meg!

  SvarSlett
 7. Fy søren- dette ble fint!!!! Flinke, flinke jenter, er dere!!

  SvarSlett